I Nordjylland kan du finde både små og store zoologiske haver

Zoologiske haver er vældig populære i Danmark, specielt blandt børnefamilier. Selv om Danmark i sig selv har mange spændende dyr, så er der temmelig mange dyr rundt omkring i verden, som vi selvfølgelig ikke finder naturligt i Danmark. Mange af disse spændende og fantastiske dyr kan man i stedet se i nogle de skønne dyreparker, som vi finder i stort set alle egne af landet.

Men også dyreparker med typiske danske dyr er ganske almindelige over hele landet. Mange mennesker kommer nemlig ikke i kontakt med ret mange, hvis overhovedet nogen, dyr i deres dagligdag. Og det kan man så råde bod på ved at tage på besøg i en dyrepark. Specielt for mange børn er dyrene en stor attraktion og noget som de ganske enkelt bare elsker at komme i kontakt med.

Det er derfor oplagt at tage af sted på tur med sin familie eller venner og besøge en af de mange danske dyreparker.

Udover en dejlig oplevelse kan der også være stor lærdom forbundet med et besøg i en dyrepark. Man kan lære meget om de forskellige dyr man møder i parkerne. Man kan f.eks. lære om deres oprindelse, deres spise- og sovevaner, om de er flokdyr eller foretrækker at leve alene osv. Det giver altså god mening at besøge dyreparkerne uanset om man blot vil nyde det for hyggens skyld eller om man også gerne vil tilegne sig noget viden. Et besøg i en dyrepark er noget, som alle bør unde sig selv og sin familie en gang i mellem.

Hvis man bor i den nordlige del af Jylland, så har man især en fordel, fordi i Nordjylland kan du finde både små og store zoologiske haver. På den måde er der noget for enhver smag og enhver familie. For mange småbørnsfamilier vil en af de mindre haver ofte være at foretrække. Det er nemlig mere overskueligt. Og samtidig er der ofte klappevenlige dyr, som børene kan få lov at komme helt tæt på. Og når man så indimellem skal have et afbræk er disse dyreparker ofte udstyret med gode legepladser til de små, hvor de voksne samtidig kan slappe lidt af ved de opstillede borde og bænke. Her kan også den medbragte frokosts nydes, mens man samler kræfter til en tur mere rundt i haven.

Et godt eksempel på en af de mindre nordjyske zoologiske haver er Nymarksminde zoo, som netop rummer rigtig gode muligheder for småbørnsfamilier.

Lige det som man har brug for

Det er egentlig meget forskelligt, hvad man lige har brug for, når det kommer til forskellige zoologiske haver. Det kommer nemlig an på, i hvilken sammenhæng man skal besøge en zoologisk have. Hvis det bare er en tilfældig og spontan tur, så er det måske ikke fordi, at man har brug for det helt store. I det tilfælde kan man godt nøjes med en mindre zoologiskhave, hvor der nok ikke er så mange eksotiske dyr. Det kan også være den perfekte idé, hvis man har mindre børn, der er meget glade for dyr. Man kan nemlig også få lov til at komme ind til nogle af de meget fredelige dyr, hvis man vil.

Hvis man derimod meget hellere vil se nogle store, farlige og eksotiske dyr, så skal man vælge at tage i en af de store zoologiske haver. Der har man nemlig muligheden for at se rigtige mange dyr, som man i hvert fald ikke har i Danmark. Det er en tur, der er mere passende, hvis børnene ikke er helt små længere og de sagtens kan gå selv. Det er også en rigtig fed tur at tage af sted på, hvis man bare gerne vil lave noget sammen med sine venner og familie, hvor man kan komme ud og se noget spændende.

Forskellige priser

Da der er forskel på de forskellige zoologiske havers størrelser, så er der også forskel på, hvor meget det rent faktisk koster at komme ind. På den måde kan man også planlægge sin turer i forhold til, hvor mange penge man egentlig har til sådanne ting. Hvis man bare lige skal ud på en søndagstur med familien derhjemme, så kan det nemlig være passende at tage et sted hen, hvor det ikke er alt for dyrt at komme ind. Hvis det derimod er sommerferie, hvor man har lagt penge til side, så man kan se noget stort, så er det meget passende at vælge en zoologisk have, der koster en anelse mere. Så får man også lidt mere for prisen.

 

Disclaimer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *