Bondegårdsferie er populært hos børnefamilier

En ferie på en bondegård er den perfekte oplevelse for børnefamilien. Her er der mulighed for at komme på afstand fra hverdagen og komme i nogle rammer, som giver mulighed for masser af kvalitetstid og fordybelsestid.

Det er blevet populært at tage på bondegårdsbesøg og -ferie. Det er en ferieform, som rammer de værdier, der har betydning for mange moderne børnefamilier. Det er en forholdsvis billig ferieform, der samtidig heller ikke belaster miljøet på samme både som f.eks. en charterferie sydpå eller en rejse til helt andre verdensdele.

På en bondegårdsferie får børnene stor læring omkring de danske bondegårdsdyr og plejen af dem. Børn elsker natur og frie rammer. Dette er der garanti for på en bondegård. Der er masser af muligheder for at lege og boltre sig i høet, give grisene foder, klappe gederne og trampe rundt på marken.

Hvordan arrangeres en bondegårdsferie?

Der er mange steder i Danmark, hvor det er muligt at komme på ferie på en bondegård. Det er private gårde, som typisk fungerer som en Bed & Breakfast. Denne overnatningsform er en billig måde at holde ferie på, hvor du selv kan bestemme, hvor mange nætter du ønsker dit ophold med familien skal vare. Det er nemt og enkelt at booke ferien hjemmefra, hvor du kan undersøge alle overnatningsmuligheder og steder.

Det er muligt at vælge mellem forskellige typer af bondegårdsferie. Nogle gårde er økologiske og vil lægge ekstra vægt på de miljømæssige hensyn, både hvad angår opstaldning og indhegning samt fodring og pasning. Andre gårde er veludbyggede og kan have eget ismejeri eller gårdbutik. 

Afhængigt af hvor en bondegård ligger placeret, kan der være kort afstand til skov, strand eller sø. Det giver mulighed for at tage på familieture.

Du kan vælge bondegård i forhold til, hvad du ønsker dine børn skal få kendskab til og i forhold til forskellige rammer.

Bondegårdsophold er en afslappende og afstressende måde at holde ferie på, hvor I selv bestemmer, hvornår I vil besøge dyr, hvornår I vil spise, og hvornår I vil tage på ture.

Ferieformen er en læringskanal for børnene, der får indsigt i, hvordan et landbrug drives. De får mulighed for at sanse og opleve på tætteste hold. Det vil give dem viden, som de kan bruge i skolen, og som vil styrke deres kendskab til dansk landbrug.

Bondegårdsferie er aktiv familiesamvær

Når I er afsted som familie på en ferie på en bondegård, får I masser af oplevelser. Den bedste og mest effektive måde, børn lærer på, er igennem deres sanser. Et ferieophold på en bondegård giver dem mulighed for både at røre, mærke, se, høre og dufte. Når børn får lov til at deltage i de mange praktiske aktiviteter, som finder sted på en bondegård, vil det øge deres forståelse af, hvad det kræver at passe og pleje dyr.

Foruden de mange oplevelser med dyr, er der på de fleste bondegårde mulighed for at lege og tage på ture. Et ferieophold på en bondegård giver masser af timers kvalitetstid, som I kan bruge på at lege udenfor, gå ture, fiske, klatre i træer og meget andet.

Det er ikke kun børnene, som har gavn af at være på en ferie, hvor der lægges vægt på fordybelsestid, kvalitetstid og naturlige omgivelser. En bondegårdsferie kan være med til at få forældrene ned i gear, da de kommer på afstand fra hverdagenes mange praktiske gøremål og forpligtelser.

Den gode ferie handler ikke om dyre hotelophold. Den gode familieferie handler om nærvær og fælles oplevelser.

Den store fordel ved ferierne på de danske bondegårde er, at der kommer mange andre familier med børn. Børnene kan få nye legekammerater og skabe relationer, mens de voksne kan få anledning til at nyde hinandens selskab i rolige og fredelige omgivelser. e

Disclaimer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *